Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Πορτοκαλόπιτα

Αν και λίγο αργά εγώ θα πω να έχουμε μια όμορφη μέρα φίλοι μου. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Σήμερα λέω να φτιάξουμε μία πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα για όλους εμάς που αγαπάμε το πορτοκάλι.

Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (έτσι για να μην είναι κ πολύ παχυντικό :P )
4 αβγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
Φλούδα ενός πορτοκαλιού
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε 2 ποτήρια νερό, αντί για 3, και 1 ποτήρι χυμό.

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά μας, εκτός από τα φύλλα κρούστας, σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα (δε χρειάζεται να λερώσουμε μίξερ). Όταν γίνει ένα ομοιογενές μείγμα αρχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα. Προηγουμένως, τα έχουμε κόψει όπως είναι από τη συσκευασία, σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ένα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα (σαν να τσαλακώνουμε χαρτί) και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Έχουμε βράσει και δέσει και το σιροπάκι μας. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε χλιαρό εώς κρύο το σιρόπι μας. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με σαντυγί ή παγωτάκι τώρα το καλοκαίρι!
Καλό θα είναι τα αβγά να είναι ελαφρώς χτυπημένα για να μη σβολιάσουν στο μείγμα. Επίσησ, όταν βράσει το σιρόπι και το αφήσουμε να κρυώσει, καλό θα είναι να βγάλουμε από μέσα τη φλούδα, γιατί αν μείνει πολύ ώρα θα πικρίσει.
Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου