Θα χρειαστούμε:
250γρ βούτυρο
½ φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
¾ φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
4 αβγά
1 φλιτζάνι φράουλες λιωμένες
½ φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
2 ½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα
4 φλιτζάνια φράουλες κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την λευκή ζάχαρη και μετά την καστανή συνεχίζοντας το χτύπημα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, την βανίλια και τα αβγά. Ρίχνουμε και την λιωμένη φράουλα και το αλεύρι, χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να ομογενοποιηθεί. Και το βάζουμε σε ένα ταψί αφού του έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του με την μαρμελάδα φράουλα. Το στολίζουμε με τις φέτες φράουλας.
Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου