Καριόκες εύκολες με πτιμπερ.. Πεντανόστιμες!!! Βρήκα τη συνταγή πριν πολύ καιρό σε μία σελίδα και πραγματικά αξίζει τον κόπο.
Θα χρειαστούμε:
1 και 1/4 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι μαργαρίνη
μισό φλυτζάνι κακάο
1,5 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
3 πακέτα πτι-μπερ αλεσμένα
250 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα
800 γραμμάρια κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα πτι μπερ με τα καρύδια και το κακάο με την άχνη κοσκινισμένα. Έπειτα από πάνω το γάλα, το κονιάκ (αν βάλετε) και το λιωμένο βιτάμ κρύα και πλάθουμε. Σχηματίζουμε 4 μπαστούνια σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν. Τις κόβουμε ανα εκατοστό.Λυώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με το λάδι βουτάμε τις καριόκες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και πάλι στο ψυγείο.
Θα χρειαστούμε:
1 και 1/4 φλυτζάνι γάλα
1 φλυτζάνι μαργαρίνη
μισό φλυτζάνι κακάο
1,5 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
3 πακέτα πτι-μπερ αλεσμένα
250 γραμμάρια καρύδια αλεσμένα
800 γραμμάρια κουβερτούρα
4 κουταλιές της σούπας αραβοσιτέλαιο
1 φλυτζάνι του καφέ κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη στο γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε τα πτι μπερ με τα καρύδια και το κακάο με την άχνη κοσκινισμένα. Έπειτα από πάνω το γάλα, το κονιάκ (αν βάλετε) και το λιωμένο βιτάμ κρύα και πλάθουμε. Σχηματίζουμε 4 μπαστούνια σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν. Τις κόβουμε ανα εκατοστό.Λυώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα με το λάδι βουτάμε τις καριόκες και τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους και πάλι στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου