Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Εύκολη συνταγή για quesadilla

H quesadilla είναι αγαπημένο σνακ των των Μεξικάνων, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη παρουσία τυριού (queso=τυρί), τη θεσπέσια γεύση και την εύκολη σχετικά παρασκευή. Αυτή είναι μια πεντανόστιμη quesadilla στο άψε σβήσε, χωρίς κανένα απολύτως περιθώριο αποτυχίας.


Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο έτοιμες tortillas μεγάλες (θα χρειαστούμε δυο)
1 ντομάτα
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κόκκινη πιπεριά
1/4 του κιλού τυρί cheddar


Εκτέλεση:
Kόβουμε την ντομάτα σε κυβάκια, αφαιρώντας όσο γίνεται το ζουμί της. Κάνουμε το ίδιο με την πιπεριά. Παίρνουμε μία tortilla και τοποθετούμε πάνω της , σε όλη την επιφάνειά της, αρκετό τριμμένο τυρί cheddar. Ρίχνουμε πάνω από το τυρί μερικούς κύβους ντομάτας και πιπεριάς και αρκετό καλαμποκάκι. Τελειώνουμε ρίχνοντας και άλλο τριμμένο τυρί απο πάνω. Σκεπάζουμε με άλλη μία tortilla και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή στον απλό φούρνο ( με αλουμινόχαρτο από πανω) μέχρι να λιώσει το τυρί μας και να ζεσταθεί η tortilla. Tέλος κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια και την απολαμβάνουμε ζεστή.
Προσοχή!: Για την ανωτέρω ποσότητα δε χρησιμοποιούμε όλη την ντομάτα , την πιπεριά και το καλαμπόκι, αλλά περίπου το 1/4 αυτών.
Μπορούμε αντί για tortillas να χρησιμοποιήσουμε αράβικη πίτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου