Αχ βρήκα αυτή τη συνταγή και οφείλω να ομολογήσω πως είναι καταπληκτική. Δε θα μπορέσουμε να κάνουμε δίαιατα για το καλοκαίρι.. Χαλάλι πάντως, αξίζει τον κόπο.
Θα χρειαστούμε:
1 φλυτζάνι βιτάμ
5 αβγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι φουντούκια αλεσμένα
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
250 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη (σε μπεν μαρί)
250 γραμμάρια σοκολάτας γάλακτος λιωμένη
Για το γλάσο:
μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
125 γραμμάρια κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι 28 εκ. και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο. Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτά μας. Συνοδέυστε με παγωτό βανίλια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου