Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Τα ωραιότερα μεσογειακά πιτσάκια

Αυτά τα πιτσάκια είναι τα αγαπημένα μου! Όποιος τα έχει δοκιμάσει λέει τα καλύτερα! Είναι πανεύκολα και δεν κοστίζουν σχεδόν καθόλου. Μπορούμε να προσθέσουμε ό,τι μας αρέσει στη γέμιση. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!!

Υλικά για τη ζύμη της πίτσας:
2/3 κούπας (τσαγιού) χλιαρό γάλα (μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε και με χαμηλά λιπαρά)
30 γραμμάρια νωπή μαγιά (ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά)
2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι της σούπας ελαιόλαδο

Στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε ό,τι σας αρέσει. Εγώ προτιμώ φέτα, ντομάτα, ελιές, πιπεριά πράσινη ή πράσινη καυτερή, ρίγανη. Μπορείτε να βάλετε επίσης, μανιτάρια, κίτρινο τυρί, γαλοπούλα ή πάριζα ή ζαμπόν. Οι αναλογίες είναι με το μάτι. Αν βάλετε για παράδειγμα φέτα τρίψτε μία πλάκα, κόψτε μία με δύο ντομάτες σε κυβάκια μικρα ( να μην γίνει πολτός) και τις πιπεριές αντίστοιχα σε μικρά κομματάκια. Αν προτιμήσετε γαλοπούλα και κίτρινο τυρί κόβετε σε φετούλες.

Για τη ζύμη:
Διαλύουμε τη μαγιά μέσα στο γάλα προσθέτοντας τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε μία λεκανίτσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το λάδι. Ζυμώνουμε μέχρις ότου η ζύμη μας να γίνει απαλή, ελαστική. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και μετά χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια. Ανοίγουμε το καθένα και βάζουμε τη γέμιση. Μπορούμε να βάλουμε τη ντομάτα, να ρίξουμε ρίγανη με το μάτι, φέτα, πιπεριές και αν θέλουμε ελιές. Αλλιώς, μπορούμε να απλώσουμε ντομάτα, κίτρινο τυρί, κ όποιο σαλάμι προτιμούμε. Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ντομάτα με κέτσαπ. Κλείνουμε τα πιτσάκια μας προσεχτικά σαν πουγκάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (μέχρι να ροδοκοκκινήσουν).
Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου