Αν και τα πράγματα δεν πηγαίνουν τόσο καλά στην Ελλάδα θα φροντίσουμε εμείς να τα κάνουμε καλύτερα.. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με μία γλυκιά συνταγή.. Ενα ελαφρύ πεντανόστιμο κέικ λεμονιού για όλους εμάς που αγαπάμε τις γλυκόξινες γεύσεις.
Θα χρειαστούμε:
225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
224 γραμμάρια ζάχαρη
275 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
4 αβγά
4 κουταλιές της σούπας γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Αλέιφουμε ένα ταψάκι 30x23 εκ. με βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και ψήνουμε για 35-40 λεπτά. Οταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει και μετά κόβουμε.
Αν θέλουμε μπορούμε να γλασάρουμε το κέικ ή να το περιχύσουμε με σιρόπι.
Για το γλάσο θα χρειαστούμε 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και 225 γραμμάρια άχνη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε το χυμό και τη ζάχαρη και μετά αλείφουμε το κέικ.
Για το σιρόπι θα χρειαστούμε 100 γραμμάρια ζάχαρη και χυμό 2 λεμονιών.
Βάζουμε το χυμό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και μετά περιχύνουμε το κέικ μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου