Πωπω καιρό έχω να φάω λουκουμάδες. Αυτοι οι συγκεκριμένοι είναι πεντανοστιμοι. Είχα βρει τη συνταγη πριν αρκετό καιρό σε μία σελίδα και οφείλω να ομολογήσω πως είναι καταπληκτικοι και αξίζει να τους δοκιμάσετε!!!
Θα χρειαστούμε:
640 γραμμάρια αλεύρι
640 γραμμάρι νερό χλιαρό ή 500 γραμμάρια νερό+2 αβγά
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
16-18 γραμμάρια μαγιά μπύρας
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κανέλλα
Σιρόπι:
640 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια νερό
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.
Σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
*Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα. Ταιριάζει πολύ ωραία και με παγωτό βανίλια!!!
Θα χρειαστούμε:
640 γραμμάρια αλεύρι
640 γραμμάρι νερό χλιαρό ή 500 γραμμάρια νερό+2 αβγά
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
16-18 γραμμάρια μαγιά μπύρας
λάδι για τηγάνισμα
λίγη κανέλλα
Σιρόπι:
640 γραμμάρια ζάχαρη
320 γραμμάρια νερό
1-2 κουταλιές της σούπας μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
1 φλούδα λεμονιού
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.
Σιρόπι:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
*Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα. Ταιριάζει πολύ ωραία και με παγωτό βανίλια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου