Τέλεια κρουασάν για πρωινό, απογευματινό, βραδυνό ... Αυθεντικά γαλλικά κρουασάν βουτύρου.. Αν θέτε βάλτε μερέντα.. Είναι πεντανόστιμα και τα παιδιά θα ξετρελαθούν!!!
Θα χρειαστούμε:
250 γραμμάρια αλεύρι
15 γραμμάρια μαγιά
χλιαρό νερό
2 αβγά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
125 γραμμάρια βούτυρο (όχι βιτάμ)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το νερό ώστε να γίνει χλιαρό και αναμιγνύουμε την μαγιά.. Βάζουμε το ένα τρίτο του αλευριού σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νερό με την μαγιά. Ζυμώνουμε μια μεγάλη μπάλα. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μιάμιση ωρα σε ζεστό περιβάλλον. Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι σε σχήμα ηφαιστείου και βάζουμε το προζύμι μέσα. Προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη και τα αβγά. Στη συνέχεια, κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και τα προσθέτουμε. Ζυμώνουμε αρκετή ωρα με το χέρι, και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί. Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική. Κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε να φουσκώσει πάλι για δυόμισι ώρες. Βάζουμε αλεύρι στο τραπέζι και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο ½ εκατοστά πάχος. Κόβουμε τρίγωνα και τα τυλίγουμε στο σχήμα του κρουασάν.
Τα αφήνουμε 2 ώρες και μετά τα βάζουμε σε πολύ ζεστό φούρνο. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου