Τι λέτε τώρα που ωριμάζουν σιγά-σιγά οι φράουλες να φτιάξουμε καμιά μαρμελαδίτσα.; Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων που δεν αντικαθιστάται από καμία συσκευασμένη. Είναι πανεύκολη κ πεντανόστιμη και δεν κοστίζει σχεδόν καθόλου (μιας κ βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης).
Λοιπόν θα χειαστούμε:
600 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ώριμες φράουλες
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
Αποστειρώνουμε τα βάζα ( για 15 λεπτά στο φούρνο στους 120 βαθμούς). Πλένουμε κ καθαρίζουμε τισ φράουλες. Τισ πολτοποιούμε με το χέρι (όσο θέλουμε, αν κάποιος επιθυμεί να έχει κομματάκια ή να είναι εντελώς πολτός. Ρίχνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε στα βάζα.
Ένας τρόπος για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα μας είναι να βάλουμε ένα μικρό πιατάκι (άδειο) στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να κρυώσει κ βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Όταν το βγάλουμε δοκιμάζουμε να κάνουμε με το δάχτυλό μας μία γραμμή. Αν η μαρμελάδα δεν "μαζεύεται" τότε έχει δέσει. Επίσης, όσον αφορά τη ζάχαρη είναι υποκειμενικό θέμα. Ανάλογα με τα γούστα. Αν κάποιος τη θέλει πιο γλυκιά βάζει περισσότερη ζάχαρη κ αν πιο ξινή λιγότερη. Καλή επιτυχία κ θα με θυμηθείτε ;)
Λοιπόν θα χειαστούμε:
600 γραμμάρια ζάχαρη
1 κιλό ώριμες φράουλες
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό λεμόνι
Αποστειρώνουμε τα βάζα ( για 15 λεπτά στο φούρνο στους 120 βαθμούς). Πλένουμε κ καθαρίζουμε τισ φράουλες. Τισ πολτοποιούμε με το χέρι (όσο θέλουμε, αν κάποιος επιθυμεί να έχει κομματάκια ή να είναι εντελώς πολτός. Ρίχνουμε όλα τα υλικά να βράσουν για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά βάζουμε στα βάζα.
Ένας τρόπος για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα μας είναι να βάλουμε ένα μικρό πιατάκι (άδειο) στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να κρυώσει κ βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα κ το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Όταν το βγάλουμε δοκιμάζουμε να κάνουμε με το δάχτυλό μας μία γραμμή. Αν η μαρμελάδα δεν "μαζεύεται" τότε έχει δέσει. Επίσης, όσον αφορά τη ζάχαρη είναι υποκειμενικό θέμα. Ανάλογα με τα γούστα. Αν κάποιος τη θέλει πιο γλυκιά βάζει περισσότερη ζάχαρη κ αν πιο ξινή λιγότερη. Καλή επιτυχία κ θα με θυμηθείτε ;)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου