Το Dulce de Leche, που σημαίνει γλυκό γάλα,είναι μία σως ή συρόπι με γεύση καραμέλας. Προέρχεται από τη Νότιο Αμερική και είναι πολύ δημοφιλές στην Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Γουατεμάλα, Ουργουγουάη, Μεξικό κλπ.
Χρησιμοποιείται σαν σάλτσα ή σαν βάση για να γίνουν άλλα γλυκά.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι 1 ζαχαρούχο γάλα. Ανοίγουμε 2 τρύπες στο επάνω μέρος του κουτιού (2 πολύ μικρές με ένα καρφάκι) για να μη σκάσει το κουτί. Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που να καλύπτει τα 2/3 σίγουρα του κουτιού. Το αφήνουμε να βράσει για 2-3 ώρες. Όταν το βγάλουμε, ανοίγουμε το κουτάκι μας και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα αν έχει κομματάκια στον πάτο. Μόλις κρυώσει μπορούμε να το φυλλάξουμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο!
Καλή επιτυχία!!!
*Πρέπει να παρακολουθούμε συνεχώς το νερό και να συμπληρώνουμε όσο εξατμίζετε. Αν μας ζαχαρώσει, απλά το ζεσταίνουμε λίγο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου