Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Γλειφιτζούρια σοκολάτας

Η συνταγή αυτή είναι του Στέλιου Παρλιάρου. Τα σοκολατένια γλειφιτζούρια είναι αγαπημένη λιχουδιά όχι μόνον των μικρών μας, αλλά και των μεγάλων! Πόσο μάλλον τα συγκεκριμένα που είναι με σοκολάτα!!! ;-) Η συνταγή είναι πανεύκολη και γρήγορη. Αν έχετε παιδάκια απολαύστε μαζί την παρασκεύη τους!

Θα χρειαστούμε:
 300 γραμμάρια φοντάν (βανίλια υποβρύχιο)
200 γραμμάρια γλυκόζη
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα/ 200 γραμμ. σοκολάτα γάλακτος / 160 γραμμ. κουβερτούρα 55%, τεμαχισμένη

 Ζεσταίνουμε το φοντάν και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά έως ότου να γίνουν καραμέλα. Όταν η θερμοκρασία φτάσει στους 155ο (χρησιμοποιώντας θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής),αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα. Με μια κουτάλα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίζουμε κύκλους πάνω σε μια λαδόκολλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές στρογγυλές φόρμες σιλικόνης, για να δώσουμε καλύτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια και να ξεφορμαριστούν πολύ εύκολα. Όταν τα γλειφιτζούρια κρυώσουν φτιάχνουμε ξανά μια μικρή δόση καραμέλας με τον ίδιο τρόπο, βουτάμε σε αυτήν τις άκρες από μικρά ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάμε πάνω στα γλειφιτζούρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου